Iрексол
Виробник
Фірма «Ірекс» ООО (Росія)
Призначення
Універсальний комплексний поліпшувач для виробництва хлібобулочних виробів з пшеничного борошна з різними хлібопекарськими якостями та для будь-яких хлібопекарних виробів.
Дозування
0,1—0,3% від ваги борошна
Склад
пшеничне борошно, соєві білки, вуглеводи, аскорбінова кислота, ферменти,емульгатори та інше
Переваги
- застосування:
 - зміцнює клейковину тіста
 - збільшує його водопоглинну здатність
 - прискорює процес бродіння
 - поліпшує реологічні властивості тіста
 - якості:
 - покращує смак та аромат готових виробів
 - збільшує їх об’єм
 - підвищує еластичність м’якушки та скоринки
 - покращує структуру та відбілює м’якушку
 - надає виробам привабливий зовнішній вигляд
 - сповільнює процес черствіння хліба
 
Термін зберігання
9 місяців
Упаковка
паперові багатошарові мішки по 10 та 25 кг
Рецептура
| Складові | Кількість | 
|---|---|
| Борошно пшеничне в/г або 1го/г | 100,0 | 
| Ірексол | 0,1—0,3 | 
| Дріжджі прессовані | 3,0 | 
| Сіль | 1,5 | 
| Цукор | 1,0 | 
| Маргарин | 2,0 | 
| Вода (за розрахунком) | ~ 52,0 | 
Параметри технологічного процесу
- Тривалість замісу тіста, хв.:
 - інтенсивний 3—5
 - звичайний 15
 - Температура тіста після замісу, °С 26 — 28
 - Тривалість бродіння тіста, хв. 10 — 20
 - Температура випічки, °С 220 — 230