Вітапан мікс Зерновий
Призначення
суміш для виробництва спеціальних сортів хліба та низькорецептурних булочних виробів з підвищеною харчовою цінністю.
Дозування
10-25 % від маси борошна
Спосіб використання
- при безопарному методі виробництва додати в сухому вигляді до борошна перед замісом тіста або попередньо залити водою (t=45-50°С) в співвідношенні 1:2 на 1 год.;
 - при двохфазному методі приготування тіста додати при замісі опари.
 
Склад
борошно пшеничне в/г, ядро соняшникового насіння, крупа кукурудзяна, подрібнені пророщені зерна житнього солоду, подрібнені пророщені зерна пшеничного солоду, пшеничний солод, насіння льону, пшенична клейковина, пластівці вівсяні, пластівці ячмінні.
Рецептури та параметри технологічного процесу
| Хліб | Булочки, рогалики | |
|---|---|---|
| Борошно пшеничне в/г або 1 г, кг | 85,0 | 75,0-90,0 | 
| Вітапан мікс зерновий, кг | 15,0 | 10,0-25,0* | 
| Дріжджі пресовані „Ефект", кг | 2,0 | 4,0 | 
| Сіль, кг | 2,0 | 1,8 | 
| Маргарин, кг | - | 5,0 | 
| Цукор, кг | - | 2,0 | 
| Вода, кг | По розрахунку | |
| Вітапан мікс декоративний, кг | 1,0 | 2,0 | 
| Температура тіста після замісу, °С | 27-28 | 27-28 | 
| Тривалість бродіння, хв | 60 | 30 | 
| Температура вистійки, °С | 35-37 | 35-37 | 
| Тривалість вистійки, хв | 50-60 | 45-50 | 
| Температура випічки, °С | 220-210 | 200-210 | 
Примітка: суміш попередньо залити водою.
Переваги
- розширення асортименту продукції, що виготовляється;
 - збагачення виробів цінними поживними речовинами;
 - отримання виробів з високими смаковими та споживчими властивостями;
 - продовження терміну зберігання готових виробів.
 
Термін зберігання
6 місяців.
Пакування
паперові багатошарові мішки масою 10 кг.