Бородіно
Виробник
Фірма “ІРЕКС” ООО (РФ)
Призначення
Суміш для простого приготування заварного житньо-пшеничного хліба, який за своїми споживчими якостями не поступається хлібу „Бородінський”.
Дозування
15-20% до ваги борошна.
Склад
борошно житнє набухаюче, суха житня заварка, солодовий екстракт, пшенична клейковина, борошно пшеничне, обсмажене солодове борошно.
Переваги
- дозволяє приготувати тісто однофазним способом, виключаючи стадії приготування закваски та заварювання борошна і солоду.
 - хліб має прекрасний смак, аромат та зовнішній вигляд, властивий заварним сортам, довго зберігає свіжість.
 
Термін зберігання
6 міс.
Упаковка
паперові багатошарові мішки вагою по 25 кг
Рецептура
| I | II | III | |
|---|---|---|---|
| Борошно пшеничне 1го/г або 2го/г | 15 | 30 | 50 | 
| Борошо житнє обдирне | 65 | 55 | 35 | 
| Суміш Бородіно | 20 | 15 | 15 | 
| Дріжджі пресовані | 2,0 | 2,0 | 2,0 | 
| Сіль | 1,5 | 1,5 | 1,5 | 
| Цукор | 3,0 | 3,0 | 5,0 | 
| Патока | 4,0 | 4,0 | - | 
| Коріандр або кмин | 0,5 | 0,5 | 0,4 | 
| Вода (приблизно) | 80 | 75 | 70 | 
Примітка: Патока може замінятися на цукор у співвідношенні 1:0,72
Параметри технологічного процесу
- Тривалість замісу тіста, хв.
 - інтенсивний: 5+3
 - звичайний: 10
 - Температура тіста після замісу, ºС: 30
 - Тривалість бродіння тіста, хв.: 35-40
 - Тривалість кінцевого вистоювання, хв.: 50-60
 - Температура випікання, ºС:
 - початкова: 230
 - основна: 190
 - Тривалість випікання заготовки масою 0,5 кг, хв.: 40-45