Вітапан Універсал+
Призначення
універсальний комплексний хлібопекарський покращувач для виробництва пшеничних сортів хлібобулочних виробів
Дозування
0,1 - 0,3% від маси борошна.
Додається в сухому вигляді до борошна перед замісом
Склад
соєве борошно, карбонат кальцію, аскорбінова кислота, комплекс ферментів
Рецептури та параметри технологічного процесу
| хліб пшеничний | батони | |
|---|---|---|
| борошно пшеничне вищого або першого гатунку, кг | 100,0 | 100,0 | 
| Вітапан Універсал, кг | 0,1 - 0,2 | 0,3 | 
| дріжджі пресовані «Ефект+15%», кг | 1,5 | 2,0 | 
| сіль, кг | 1,8 | 1,8 | 
| маргарин, кг | - | 1,0 | 
| цукор, кг | 4,0 | |
| сухе молоко, кг | 2,5 | |
| вода, кг | за розрахунком | |
| температура тіста після замісу, °С | 27-28 | 27-28 | 
| тривалість бродіння, хв. | 60-90 | 20-30 | 
| температура вистійки, °С | 30-35 | 30-35 | 
| тривалість вистоювання, хв. | 50-60 | 45-50 | 
| температура випічки, °С | 220 - 230 | 210-220 | 
Переваги
- збільшує водопоглинну здатність борошна;
 - покращує реологічні властивості тіста, полегшує його механічну обробку;
 - відбілює м'якушку;
 - збільшує об'єм виробів, покращує структуру пористості та еластичність
 - м'якушки;
 - забезпечує рівномірне золотисте забарвлення скоринки;
 - покращує смак та аромат готових виробів;
 - уповільнює процес черствіння.
 
Термін зберігання
6 місяців
Пакування
паперові багатошарові мішки масою 10 та 5 кг