Тості
Виробник
Фірма “ІРЕКС” ГмбХ (Німеччина)
Призначення
покращувач для виробництва тостового хліба і булочок для гамбургерів.
Дозування
1% -2% від ваги борошна.
Склад
пшеничне борошно, карбонат кальцію, стеароіл-2-лактілат соди, аскорбінова кислота, ензими.
Переваги
- застосування:
 - прискорює процес бродіння
 - дозволяє отримати тонкостінну та рівномірну пористість, характерну для таких виробів, як тости та гамбургери.
 - якості:
 - покращує смак і аромат готових виробів.
 - Вироби мають ніжну структуру м’якіша і тонку скоринку
 - відбілює м’якіш, сповільнює процес черствіння хліба
 
Термін зберігання
12 місяців
Упаковка
паперові багатошарові мішки масою 25 кг
Рецептура
| тостовий хліб | булочки для гамбургерів | |
|---|---|---|
| борошно пшеничне в/г або 1/г | 100,0 | 100,0 | 
| дріжджі хлібопекарські пресовані | 3,0 | 5,0 | 
| сіль | 1,5 | 2,0 | 
| маргарин | 2,0 | 4,0 | 
| Тості | 1,0 | 1,0 | 
| цукор | 1,0 | 8,0 | 
| Вейцензауер | – | 1,0 | 
| вода (за розрахунком) приблизно | 60,0 | 54,0 | 
Параметри технологічного процесу
- Тривалість замісу тіста, хв.:
 - інтенсивний: 3 ± 6
 - звичайний: 15
 - Температура тіста після замісу, °С: 26 - 28
 - Тривалість бродіння тіста, хв.: 10 - 20
 - Температура випічки, °С: 220 - 230